Železničná spoločnosť posilnila dopravu vo Vysokých Tatrách

28.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 28. júla (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko, (ZSSK), a. s. , posilnila počas letných mesiacov dopravu vo Vysokých Tatrách. Zvýšenú frekven...
Vysoké Tatry 28. júla (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko, (ZSSK), a. s. , posilnila počas letných mesiacov dopravu vo Vysokých Tatrách. Zvýšenú frekvenciu cestujúcich tak počas zimnej ako aj letnej sezóny zohľadnila už pri tvorbe cestovného poriadku na rok 2005.

Na tratiach Tatranských elektrických železníc (TEŽ) a Ozubnicovej železnice (OŽ) vypravuje počas leta okrem celoročných spojov aj posilové vlaky.
Medzi Štrbou a Štrbským Plesom na Ozubnicovej železnici jazdí denne 51 spojov, zo Štrbského Plesa do železničnej stanice Poprad -Tatry 41 a zo Starého Smokovca do Tatranskej Lomnice 36 vlakov. V porovnaní s obdobím medzisezóny je to medzi Štrbou a Štrbským Plesom o 14 spojov viac, medzi Štrbským Plesom a Popradom o tri viac a medzi Smokovcom a Tatranskou Lomnicou o dva vlaky viac.
Na trati z Popradu na Štrbské Pleso sú nasadené nové električky a na trati Starý Smokovec – Tatranská Lomnica premávajú staršie električky. V týchto úsekoch je medzi 8.00 a 19.00 h železničná doprava posilnená ešte o zdvojené súpravy.
Frekvenciu cestujúcich ZSSK denne monitoruje a v prípade potreby je pripravená situáciu operatívne riešiť.
 

Vyberte región

mark